woensdag 4 juni 2014

Vijverplanten

Madelief

Wanneer het vanmiddag droog blijft is het weer tijd voor de wekelijkse maaibeurt van het gras. Nou ja, op sommige delen van het gras is het meer een madeliefveld geworden. Voordat ze vanmiddag allemaal weer "een kopje kleiner worden gemaakt", even een close-up foto gemaakt. Wat is het eigenlijk ook een "lief" bloemetje, niet dan?

Mooi Madeliefje. Het begon net een klein beetje te regenen, zag later pas dat er welgeteld één druppeltje op was gevallen.

Vijverplanten Week

Deze week is het waarschijnlijk vijverplantenweek, althans wel bij ons in de vijver. Mijn geduld is heel lang op de proef gesteld, ik vind drie jaar best lang, maar ineens kwam ze deze week tot bloei: de lis in onze vijver. Afgelopen jaren kwamen alleen de groene stengels boven het wateroppervlak uit. Ik was al helemaal vergeten welke kleur ik destijds had gekozen, maar ik had het kunnen weten natuurlijk: wit, in dit geval met paarse accenten. Is het geen plaatje?

Na drie jaar eindelijk in bloei, de lis in onze vijver.

Waterlelie

Naast de lis is ook de eerste knop van onze waterlelies opengegaan. Dat is op zich geen verrassing, want deze komen eigenlijk ieder jaar wel tot bloei.

De eerste waterlelie die dit jaar tot bloei kwam in onze vijver.

Zoals ik al eerder schreef, hebben we eerder dit jaar ook Ridderspoor geplant in de border naast de vijver. Ik had er twee gepland, maar slechts eentje staat nu in bloei. De andere heeft het zwaar, want onze hond vond het nodig om er al eerder bruut bovenop te gaan staan. Afwachten dus of dat nog wat gaat worden dit jaar, en anders planten we gewoon een nieuwe.

De witte Ridderspoor die "de aanval" van onze hond wel heeft overleefd.

Het is vooral een bloemrijke post is geworden deze keer, ik hoop dat jullie dat niet erg vinden. Ik denk eigenlijk van niet, want ik zie regelmatig posts van jullie prachtige tuinen voorbijkomen. Nog een beetje vroeg, maar ik wens jullie alvast een mooi en vooral zonning pinksterweekend.

Groetjes Patricia

5 opmerkingen:

 1. Nee hoor, vinden we helemaal niet erg zo'n bloemenpost. Prachtig deze close-ups! Ik ben zelfs door het bloggen nog wat beter naar mijn bloemen gaan kijken, eigenlijk fascinerende creaties van moeder natuur en dat zonder blauwdruk...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat er inmiddels kleur en bloemen in de vijver zijn gekomen. We hebben hier al jaren geen gras meer in de tuin en dat bevalt prima. We hoeven dus nooit meer te maaien, maar hebben dus ook niet van die leuke madeliefjes in de tuin ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's
  Ik ben zelf een echte flower lover =)
  Groetjes Jilly Garcya's place
  Ps: ik ben je nieuwe volger ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig je bloemen, de vijverplanten zijn ook altijd zo mooi.
  Wat kunnen Madeliefjes toch mooi zijn, zo mooi het hart van de bloem.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind juist een bloemrijke post leuk omdat ik zelf ook erg van tuinieren houd!
  De komende winter komt de binnenkant van ons huis wel weer nu hoop ik veel in de tuin te zitten. Morgen in ieder geval wel!
  Mooie foto's heb je gemaakt!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen