zaterdag 26 juli 2014

Late Bloei en Fris en Fruitig

Late Bloeier

Op ons landelijk wonen blog kon je al eerder kennis maken met één van onze bloeiende clematissen. Wij hebben nog een "verlate versie" in de tuin. De clematis op de foto klimt zich een weg om de schommel van onze dochter. Deze clematis staat op een plek waar het grootste gedeelte van de dag schaduw is. Pas laat in de middag en de avond kan zij van de zon genieten.


Waarschijnlijk is dat de reden dat het zo'n late bloeier is, want "haar zusje" aan de andere kant van de schommel is toch zeker al zo'n zes weken uitgebloeid.

Fris en Fruitig bij de Barbecue

Gaat landelijk wonen culinair? Nee hoor, maar ik vond het gewoon leuk om een keer een kleurrijke post te maken. Het is de tijd van het jaar om regelmatig de barbecue op temperatuur te laten komen, en dat doen we dus ook. Net als velen bij ons ook "gewoon" stokbroodje, kruidenboter, satésaus en vooral vlees.


Een tijdje geleden hadden we een barbecue bij de ouders van mijn schoonzusje. Die had bij de barbecue heerlijke frisse zelfgemaakte fruitspiezen gemaakt. Uiteraard niet voor óp de barbecue, maar gewoon voor erbij. Dat was zo heerlijk dat ik het bij de volgende barbecue bij ons thuis ook heb gemaakt.Zien ze er niet heerlijk zomers en lekker fris uit? Een blogpost met zoveel kleur ben je misschien niet van me gewend ;-)

Toch hoop ik dat het water jullie in de mond loopt en wens ik jullie een zonnig weekend.

Groetjes Patricia

8 opmerkingen:

 1. Deze post is nog niet in mijn dashboard verschenen, maar toevallig zag ik het staan in de dagelijkse, per mail ontvangen bloglovin lijst.

  En dat is maar goed ook want die overheerlijke fruitspiezen had ik niet willen missen ;-). Ik ben gek op fruit, hier staan voor vandaag aardbeien en meloen op het menu. Meestal wordt er tussendoor ook wel een banaan gegeten, die vind ik ook zo lekker. Wij zetten de laatste tijd niet elke keer de barbecue op, maar bakken een paar spiezen vlees in de pan. Dan stokbrood en een frisse salade erbij en hmm...ook dat is smullen voor ons als kleine eters.

  Mooi dat de clematis nog zo in bloei staat.

  Ik wens je een fijne zondag. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog....ik volg je hoor...!...en kom gauw weer langs ....fijne zondag liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mmmm ziet er heerlijk uit hoor lekker fris en heerlijk om te eten als het warm is ... ook mijn clematis bloeit dit jaar later dan normaal en staat nog steed volop in de bloei dus lekker lang genieten ... prachtige foto,s ... geniet lekker van het mooie weer ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal niet erg hoor zo'n kleurrijke post! En het ziet er ook nog eens heerlijk uit. Het water loopt me in de mond!
  Fijne week. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee die fruitspiezen want ik vind bbq-en heel gezellig maar na één zo'n vleesspies en een lekkere salade ben ik al wel klaar terwijl de rest lekker verder bbqt. Ga ik gewoon mijn bordje vullen met fruitspiezen, eet ik toch een beetje mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke kleurrijke post, het is ook zomer! En dat je nog zo'n laatbloeier in de tuin hebt is toch een aangename verassing, lekkere fruitspiesen erbij...dat is heerlijk genieten daar bij jou in de tuin!

  Wens je een mooie zomer!

  Liefs Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh,..dat ziet er lekker en gezond uit! Van `t weekend heb ik ook nog een smoothie gemaakt, mjammie!! Geniet ervan!

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk die fruitspiezen! Wij maken ze ook wel eens, vooral bij het warme weer heerlijk verkoelend. Bij ons bloeit de Clematis ook nog volop, idd ook op een schaduwrijke plaats. Jaren geleden eens voor 5 euro bij de Aldi gekocht :)

  Fijne dag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen