zondag 20 juli 2014

Zomerse dagen

Lavendel

"Wat een weelde", zo kun je het zomerse weer van afgelopen dagen en komende dagen wel noemen. Of je nu vakantie hebt of niet, Nederland geniet momenteel volop van de zonovergoten dagen. Daar hoort ook een zomers geurtje bij vind ik. Nu kun je denken aan de barbecue, maar ik bedoel eigenlijk de geur van bloeiende bloemen en planten.


In de tuin staan al enkele bossen lavendel, maar deze week heb ik er ook eentje in een pot op de tuintafel gezet. Ze ruiken zo heerlijk, en dat vinden ook de bijen en de vlinders, gezellig. Op de foto hieronder zie je dat ze, naast de bekende paarse kleur, ook nog een klein beetje wit zijn. Dat vind ik wel mooi, maar wil je dat vastleggen dan moet je snel zijn, want na 2 dagen zon is dat verdwenen, en worden ze nagenoeg helemaal paars.


Stranddagje

Afgelopen weken hebben we ook een aantal dagen aan het strand doorgebracht. Even helemaal geen landelijk wonen, maar genieten van de geur van de zee op Ameland. Het is echt vlakbij ons, maar je waant je even op een vakantiebestemming in het buitenland.


Het kleine tentje dat we mee hadden voor op het strand diende meer als scherm voor de zon, dan voor de wind. Het was zo warm dat het juist wel prettig was dat er een klein beetje wind stond.


Ik wens jullie allemaal zonnige dagen toe.

Groetjes Patricia

3 opmerkingen:

 1. Het ruikt idd lekker :))
  Geniet ervan
  fijne zondag
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier krijg ik toch echt een zomers gevoel van...heerlijk om een aantal dagen op het strand te verblijven. Wij zijn vrijdag ook lekker naar het strand geweest, niet bepaald dichtbij en dus ook een hotelovernachting geboekt. Af en toe moet je jezelf in de watten leggen nietwaar ;-). Prachtig, die deels witte lavendel. Hier doet de lavendel het in potten niet echt goed, voor ik het in de gaten heb, is de plant uitgedroogd. Bij jou staan ze er gelukkig prachtig bij.

  Een fijne zomerse week! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag geen strandweer om lekker op het strand te liggen en van de zon te genieten, maar om echt even uit te waaien was het prima. Toch hoop ik dat zomers sfeertje snel weer terug komt!

  BeantwoordenVerwijderen