zondag 3 augustus 2014

Renovatie Woonkamer

Woonkamer Landelijke Stijl

Beetje kaal al. Vergeeld behangetje waarop je precies kunt zien waar schilderijtjes en spiegel zich bevonden, je kent het wel.
Onze woonkamer met balkenplafond en marmeren schouw is dringend toe aan een opknapbeurt. Op ons landelijk wonen blog houden we je komende tijd op de hoogte van de voortgang. Het plafond, de hoge ramen en de schouw passen goed bij een landelijke woonstijl, maar toch gaat de schouw verdwijnen. Voor het overige wordt de kamer volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Toen we tien jaar geleden onze intrek namen in de woning hadden we relatief weinig tijd, en hebben we uitsluitend wat verfwerk gedaan en de kamer opnieuw behangen. Nu dus een grotere klus. Spannend, want het is een oude woning, en je weet nooit precies wat je allemaal gaat aantreffen.

Nieuw Jasje

Onze woonkamer krijgt dus een nieuw jasje. Dat geldt ook voor onze kippen, meer in letterlijke zin dan. In en buiten de kippenren wemelt het van de oude veertjes. Ik heb er eentje opgeraapt om te laten zien hoe prachtig ze zijn.

Prachtig veertje van één van onze kippen.

Onze kippen zijn van het ras "Friese Zilverpel". De beestjes zijn al behoorlijk op leeftijd (volgens mij wel 7 jaar) en het worden er steeds minder door de jaren. We begonnen met vijf en er zijn er nog twee van over. Ze hebben bij ons de ruimte om wat te scharrelen in de tuin, en pas als de laatste kip er niet meer is komen er weer nieuwe. Het is namelijk best gezellig dat gekakel.

Vliegenkastje Brocante Stijl

Op dit landelijk wonen blog kon je eerder al lezen hoe je zelf eenvoudig zelf een vliegenkastje in brocante stijl kon maken (KLIK). Ik heb er nog altijd een zwak voor. Hoewel we de laatste weken voornamelijk buiten zijn (ja, hier is nauwelijks een bui gevallen), heb ik het kastje voorzien van een nieuwe indeling.

Vliegenkastje met borden, gruttersschep en oude bowl.

Vind je deze vliegenkastjes ook zo leuk? Kijk dan ook eens op ons Brocante Pinboard op Pinterest. Daar vind je nog veel meer voorbeelden van vliegenkastjes. Natuurlijk hebben we meer pinboards. Die kun je bekijken en er inspiratie opdoen via Landelijk Wonen. Het zou helemaal leuk zijn wanneer je ons ook volgt.


Voor nu wens ik jullie een fijne zondag.

Groetjes Patricia

9 opmerkingen:

 1. ben benieuwd hoe je huiskamer gaat worden maar 1 ding weet ik nu al dat het super word ;-) ...prachtig die kastjes jammer genoeg geen ruimte voor hahaha maar vind ze wel erg mooi zou denken al ruimte voor te maken maar hem 2 zolders vol met brocante staan ook nog met vritinekastjes geniet van je mooie plaatjes ervan ... wens je veel succes met je verbouwing aan je kamer ...fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben dus nog een hele klus te doen! Idd spannend met een oud huis. Wordt vast weer prachtig!

  Geniet van de avond!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend allemaal.
  Ik blijf je volgen de komende tijd wat het gaat worden.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om de metamorfose van jullie woonkamer te gaan volgen, ik ben erg benieuwd! Veel succes en ik hoop dat de verrassingen geen tegenvallers zullen zijn!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden , ga je de schouw vervangen door een nieuw of een oudje misschien , en dan die mooie parketvloer ...
  Ik vind het heel spannend
  Veel succes
  Groetjes christel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kamer heeft zo al wel wat, dus heel benieuwd wat jullie allemaal gaan doen en aanpakken. Leuk dat je daarover gaat bloggen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het er zo al prachtig uit zien, maar ik weet zeker dat het nog mooier word!! Ben benieuwd. Succes!! Gr Jac...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De living vind ik nu al mooi ... ik ben echt benieuwd naar de metamorfose.
  Veel succes met het klussen, grtjes Mien

  BeantwoordenVerwijderen