zondag 31 augustus 2014

Slopen en Opbouwen

Slopen Woonkamer

Het is alweer twee weken geleden sinds mijn laatste blogpost, maar we hebben  niet stilgezeten. Zo kon je zien dat we al een begin hadden gemaakt met de sloopwerkzaamheden. Dat hebben we inmiddels afgerond en we zijn al druk bezig met het opbouwen. Alle wanden hebben we gestript, de schouw, kachel en het volledige rookkanaal zijn verwijderd. Het geeft een enorme troep, maar gelukkig was het grotendeels mooi weer en kon de voordeur lekker open blijven staan. Zo blijft het een beetje "doorwaaien".

Het zonnetje scheen regelmatig, dus lekker de bovenkant van de voordeur open
Opbouwen

Het leukste is natuurlijk het opbouwen. Wat hebben we tot nu toe gedaan? Schuren, veel schuren... het balkenplafond en verder natuurlijk alles wat van hout is zoals alle kozijnen en deuren. Daarnaast hebben we nieuw regelwerk op de wanden aangebracht voor de gipsplaten. Omdat alles helemaal gestript was kun je prima beslissen wat je met je elektra wilt gaan doen. Ik, ja, dat was een klusje voor mij, heb daarbij stopcontacten verplaatst en toegevoegd en we hebben bepaald om voor de openslaande deuren naar het terras spotjes in te bouwen in het plafond.

Werk in uitvoering

Zo hebben we ieder onze eigen "taken". Mijn hubby is meer van het timmerwerk. In de woonkamer hadden we twee togen, die waren halfrond in een bijna Romeinse stijl. Deze zijn vervangen door een strakkere uitvoering. Het grootste gedeelte van het "gipsen" is klaar. Ook dat doen we samen. Het zijn platen van 1.20m x 2.60m, en die zijn in je eentje nauwelijks te verwerken. 

Wat gaan we komende weken doen?

Er moet natuurlijk nog veel gebeuren. De komende weken gaan we het laatste timmerwerk afmaken en daarna de wanden stucen. Dan volgt natuurlijk nog veel verfwerk. Dan de nieuwe vloer nog leggen en als laatste een nieuwe radiatorombouw / vensterbanken maken en installeren.

We houden je op de hoogte van de vorderingen. Fijne zondag allemaal.

Groetjes Patricia

12 opmerkingen:

 1. Jullie hebben inderdaad al veel werk verzet. De ronde togen zou ik er ook uit hebben gehaald, jaren geleden werd dat veel in huizen aangebracht maar persoonlijk vind ik het niet meer van deze tijd.

  Het zal vast prachtig worden, ik ben erg benieuwd. Voor het klusteam...veel succes!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Patricia ,wat een werk , het resultaat zal prachtig zijn .
  Ik ben vooral benieuwd naar je nieuwe vloer .
  Groetjes christel van Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo wat een klus Patricia. Net als wat Ingrid schreef die ronde togen heel verstandig dat je dat veranderd. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk leuk leuk! Wij zijn zelf jaaaren aan het verbouwen geweest. En als ik dan anderen bezig zie, gaat het altijd een beetje kriebelen hi hi.
  Ik ben nu al benieuwd naar het eindresultaat!
  Fijne dag nog. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poeh, wat een werk hebben jullie al verzet! En ik begreep dat jij de elektra doet? Knap hoor! Leuk om de taken zo te verdelen én gezellig lijkt me. Ben reuze benieuwd naar het eindresultaat! Succes!!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ppfff wat een hoop werk nog. Succes met het klussen. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes nog met klussen. Jullie hebben al wel een hoop werk verzet,. Ben benieuwd naar het resultaat.

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat jullie de taken ook zo verdelen dan heb je allebei je eigen dingen om te doen, het wordt vast heel mooi, lekker als het straks klaar is.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je dan toch zo bezig bent dan inderdaad die ronde togen eruit. Succes met klussen, volgens mij nog heel veel te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een werk maar het zal straks vast een plaatje worden!! Succes!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oef dat is een hoop werk maar straks is het het allemaal waard geweest ;-)
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Succes met klussen, maar het wordt vast een mooi eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen