zondag 28 september 2014

Bankje Landelijke Stijl als Salontafel

Bankje Landelijke Stijl

We zijn nog druk in de weer met de verbouwing van de woonkamer, maar het einde is in zicht. Af en toe ben ik dan ook al bezig met de inrichting, daar heb ik ook zo'n zin in, maar ik moet nog even geduld hebben.


Onze zitbank was na ruim 15 jaar wel aan vervanging toe. Laat ik het zo zeggen, "met enkele gebruikssporen", zou de schade tekort doen ;-) De nieuwe bank hebben we al besteld, maar het duurt nog wel even voor deze geleverd wordt. Dat wordt dus eerst op de grond zitten wanneer alles klaar is. Wel hebben we bovenstaande bankje al in ons bezit. We hebben al jaren geen salontafel meer, en daarvoor is zo'n bankje een sfeervolle vervanger.


Mazzel

Het bankje stond in de winkel in een hoekje weggemoffeld, waarschijnlijk het laatste exemplaar. Het bankje was nagenoeg egaal donkerbruin geverfd. Niet echt onze kleur, maar er zat een kleine beschadiging aan de bovenkant, waardoor je de lichtere kleur van het hout zichtbaar was. Dat bood perspectief, dus voor een paar tientjes meegenomen. Hubby heeft er diezelfde middag nog de schuurmachine opgezet, en voila, helemaal onze kleur. Om een beter idee te geven van de kleur heb ik er een plaid opgelegd en de broodplank er tegenaan gezet. Het bankje gaat later perfect passen bij de de rest van de woonkamer.


Herfst

Hoewel je het dit weekend niet zou zeggen, het is herfst. De grassen in de gruttersbak van bovenstaande foto stralen nog volop zomer uit. Waar we het wel aan zien is de jaarlijkse kastanjeregen in onze tuin. Mochten we het al niet zien, dan horen we het wel. Ons kippenhok staat namelijk pal onder de kastanjeboom. Bij een bovengemiddeld briesje hoor je ze dus op het dak vallen. De achterbuurmeisjes zijn al even langsgeweest voor het oogsten (het kwam toen met bakken uit de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken).

Radiatorombouw Vensterbank

Tot slot nog een sneakpreview van een deel van onze woonkamer, Hubby heeft een nieuwe radiatorombouw met diepe vensterbanken gemaakt. De ombouw is in dezelfde witte kleur geverfd als het overige houtwerk in de woonkamer. De vensterbank wordt nog gebeitst. Ondertussen vordert het stucwerk ook al behoorlijk. Dat doe ik zelf. Nog één wandje, en daarna alles schuren en eventueel nog plekken bijwerken. Het wordt al zo mooi... Zo krijg je toch al enigszins een beeld van hoe het gaat worden.


Voor nu een fijne zondagavond, en ik beloof dat ik binnenkort weer regelmatiger terugkom met een blogpost en ook de overige mooie woonblogs zeker weer ga bezoeken.

Groetjes Patricia

8 opmerkingen:

 1. Ben heel benieuwd na het eindresultaat hoor...fijne week liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat belooft een heel mooi eindresultaat te worden, ik vind de ramen bij jou ook prachtig. Wij wonen in een standaard hoekwoning waar aan de tuinkant êén groot raam in zit, het geeft wel veel licht maar sfeervol vind ik het niet. Succes met de laatste loodjes en een fijne woensdag ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat je dat bankje tegenkwam . Staat vast heel mooi in jullie bijna-klaar woonkamer.
  Ben benieuwd naar het eindresultaat .
  Groetjes christel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk Patricia verandering in je woonkamer.
  En wat een geluk met het tafeltje.
  De ombouw is prachtig.
  Nog even en jullie kunnen heerlijk zitten op jullie nieuwe bank in een mooie woonkamer.
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben benieuwd naar het eindresultaat....
  Heel veel succes met klussen!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is al veel gedaan zeg, op naar de laatste loodjes ... en een blog om het te laten zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. altijd leuk nieuwe dingen kopen en tja soms moet je dan geduld hebben , maar je bankje is superrr .... prachtig is jullie ombouw geworden ... wens jullie nog veel plezier met jullie veranderingen .... fijn weekend ..lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat wordt inderdaad wel wat!
  ziet er al gaaf uit, groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen