zondag 14 september 2014

Verbouwing en Herfstfair

Verbouwing in volle gang

Even weer tijd maken om onze landelijk wonen blog te voorzien van een update. Het is tenslotte alweer een tijdje geleden, maar momenteel komen we er eerlijk gezegd ook niet echt aan toe. 

De afgelopen weken hebben we keihard gewerkt. De wanden zijn weer opgetrokken, de togen staan alweer en de nieuwe schouw krijgt ook al vorm. Ook alle elektra zit keurig op de plaatsen waar we deze graag wilden. Voor de openslaande deuren is een nieuw plafond geplaatst met inbouwspots. De kasten aan weerszijden van de doorgang naar de keuken zijn opnieuw betimmerd. We hebben besloten om de oude bedsteedeuren die er in zaten niet opnieuw te gaan gebruiken. Mijn hubby heeft er nieuwe deuren voor gemaakt. De oude deuren gaan niet weg, maar worden vast nog hergebruikt voor een andere functie.


Op deze foto's is het nog niet te zien, maar ook al het houtwerk staat inmiddels in de grondverf en het balkenplafond is zelfs al voorzien van de eerste laklaag. Het balkenplafond... dat is pas echt een werkje. Daar zijn inmiddels de nodige uurtjes in gaan zitten, maar het wordt nu al mooi. Er moet natuurlijk nog veel gebeuren, maar we vinden het allebei nog steeds leuk, dus gaan we stug door.

Herfstfair

De afgelopen weken zijn we niet verder gekomen dan klussen in huis, dus vandaag voor het eerst er weer even samen op uit. We hebben de herfstfair in Havelte bezocht, bij landgoed Overcinge. 


Het was echt een succes. Het zag er allemaal tot in de puntjes verzorgd uit. Prachtige stands (die pagodetenten stralen gewoon extra sfeer uit) met een heel divers aanbod en natuurlijk de landelijke sfeer van het landgoed. 


We hebben niet veel gekocht, een paar kleine dingetjes, want we moeten na de verbouwing eerst maar eens kijken waar we onze eigen spullen een plekje gaan geven. Eén item konden we niet laten liggen, namelijk een oude graanschep xxl. Die zie je niet zo vaak, althans niet dit formaat. Waar die voor gaat dienen hoop ik binnenkort te kunnen laten zien. Bij de bakker op de fair kochten we nog een heerlijk vers brood voor vanavond.Voor nu, fijne zondagavond.

Groetjes Patricia

15 opmerkingen:

 1. Oh had ik dat geweten.......was ik ook graag even naar toe geweest, altijd leuk.
  En succes met de verbouwing....ziet er top uit.....ha en wordt vast alleen nog maar mooier.

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een klus Patricia maar wat zal het mooi worden. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. En natuurlijk wat je voor ideeën heb voor je graanschep.
  Succes met de verbouwing.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk maar ik weet zeker dat het heel mooi wordt. Nu even doorzetten, maar straks met de kerst (huh...ben ik het die dat zegt, de herfst kan mij niet lang genoeg duren hihi) staat de boom in een prachtig huis ;-).

  Veel succes nog! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben heel benieuwd wat het gaat worden.....succes liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit word een mooie verandering , de schouw ziet er al strakker uit .
  Hou nog even vol, de eindstreep is bijna in zicht.ik veronderstel dat je al staat te popelen om het verder aan te kleden ( zou ik ook doen :))
  Nog succes met het verdere klussen
  Groetjes christel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een werk hebben jullie al gedaan zeg, benieuwd hoe het straks is als de allerlaatste klusjes gedaan zijn. Succes met klussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh, en dan geen tijd hebben om te bloggen...? haha. Wat een werk hebben jullie al verricht. Het is idd een hele klus, maar wat wordt het mooi! En dat jullie er beiden nog plezier in beleven is ook heel goed om te lezen. Dat hoor je wel eens (lees; vaak) anders.
  Wat een mooie fair hebben jullie bezocht. Die pagode-tenten zijn alleen al prachtig om te zien. En als je dan, zoals jullie met een verbouwing bezig zijn, is het toch heerlijk om daar alvast allemaal spulletjes te kopen, voor straks...
  Fijne klusweek!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Phoe wat een klus, maar straks kan je weer lekker genieten van je vernieuwde interieur, lekker hoor!

  Lijkt me inderdaad een hele leuke fair aan je foto's te zien.

  LIefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er goed uit, Patricia! Ook de fair ziet er gezellig uit! Rond deze tijd is alles gezellig als het zonnetje maar schijnt..;)!! Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooow wat een klus...straks heerlijk genieten van alle mooi's om je heen. Succes nog even met klussen.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een werk zeg! Maar zo te zien zal het heel mooi worden! Dan hebben jullie eer van al je werk!
  Succes er mee.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. succes met de mega klus!
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Succes met de verbouwing Patricia!
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie hebben al flink wat gedaan. Nog even doorzetten en dan kun je gaan genieten van een mooie nieuwe woonkamer. Ik ben benieuwd!
  Fijne (klus)week. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jullie schieten op zeg, bij ons gaat het iets minder snel helaas, maar dat mag de pret niet drukken, ben heel benieuwd naar het eindresultaat, wordt vast prachtig!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen