vrijdag 24 oktober 2014

Combinatie iets ouds met iets nieuws

Landelijk Wonen met Modern tintje

Eindelijk is het dan zover: onze nieuwe kachel heeft zijn eerste branduren gemaakt. Afgelopen weekend heeft mijn hubby samen met zijn vader de nieuwe vloer gelegd, en dus kon de pelletkachel dinsdag worden geïnstalleerd.

De moderne uitstraling van de pelletkachel is uitstekend te combineren met een landelijk interieur

Wat hebben we hard gewerkt de afgelopen weken, en we vinden het dan ook zo leuk om jullie de eerste resultaten te kunnen laten zien op de bijgevoegde foto's. Voor ons bepalen de tuin en de uitstraling van de woning de lading van landelijk wonen.

Hoge ramen, balkenpafond en strakke lijnen
Onze woning is te typeren als een soort dorpsboerderijtje met aan de voorzijde hoge ramen. In de woning geven met name het balkenplafond en de niveauverschillen tussen woonkamer, woonkeuken en erkerkamer het geheel een landelijke sfeer. Nu houden we zelf erg van lichte kleuren, dus de meeste wanden en al het houtwerk is geschilderd in een witte tint. Deze kleur vind je op de gehele benedenverdieping terug. Alleen de wand waar de schouw staat en de schouw zelf hebben een afwijkende kleur, namelijk Long Island Zacht Kiezel van Flexa. Deze kleur hebben we ook gebruikt in de keuken. Nu is het een mooi geheel geworden.

Eigenijk alles in de woonkamer is nieuw gemaakt. Ook de diepe vensterbanken lopen mooi door de hoek naar de schouw. De lijnen zijn verder strak gehouden, waardoor het iets moderner oogt, terwijl het niets verliest van de totale landelijke sfeer. De bovenplanken van de vensterbank zijn gebeitst met een waas van Grijs (Ceta Bever binnenbeits).

Brocante Graanschep

Nu weten jullie ook waarom ik op de Herfstfair in Havelte een grote graanschep heb gekocht. Deze doet nu dienst als schep voor de pellets. Het voordeel is dat de schep flink aan de maat is, maar bovenal geheel rond als een koker. De steel van de schep heb ik zelf omwikkeld met touw, omdat er oude versleten tape omheen zat, en dat was niet zo mooi. Het is juist zo leuk om oude brocante dingen te combineren met nieuwe.

Grote brocante graanschep, nu pelletschep

Nostalgische Looplamp

We hebben voldoende licht in de kamer, dus ik hoef echt niet te lopen met een lamp, maar deze nostalgische looplamp vonden we zo cool. Hij hangt perfect aan de kleine houten ladder in de hoek bij de schouw. Tesamen met het grijs gekleurde plaid heb ik in ieder geval één hoekje in de kamer al een beetje kunnen aankleden. Zodra ook de laatste latjes zijn bevestigd ga ik verder met de rest van de kamer.

Oud combineren met nieuw, nostalgische looplamp

De eerste herfststorm van 2014

De storm van afgelopen week is ook hier in het hoge noorden langs geweest. Gelukkig geen schade hier bij ons, maar op de foto's kun je zien dat het water weer flink hoog was gekomen.

De foto's zijn gemaakt vanaf de zeedijk bij het Noorderleech bij Marrum. Op de eerste foto zie je op de voorgrond de afrastering voor de schapen die grazen op de dijk. Al het afval en gras laat zien hoe hoog het water stond. In het gebied dat nu onder water stond grazen normaal gesproken paarden, koeien en schapen. Gelukkig zijn al deze dieren op tijd weggehaald. De andere dieren zoals hazen, muizen en vossen moesten rennen voor hun leven.


Alvast een fijn weekend.

Groetjes Patricia

15 opmerkingen:

 1. Mooi de Kachel...trouwens je hele huiskamer is mooi...!...prachtig zoals jullie wonen....!...liefs fijn weekend Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt het mooi Patricia, van de kachel zul je de komende maanden ook veel plezier gaan hebben. Fijn dat het grootste deel van de verbouwing er nu op zit, het is toch wel een prettig idee dat je tijdens de koudste maanden van het jaar niet meer in de rommel zit. Hoewel ik kleuren op de wand heel mooi vind, vind ik het vele wit bij jullie ook mooi.

  Ik wens je een fijn weekend. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat je al bijna aan inrichten toe bent..
  Uit ervaring (een verbouwing van ruim een jaar) weet ik dat je daar naar uit kijk:)
  De combi oud en nieuw spreekt mij ook altijd erg aan, en ook je witte basis in huis..
  Ik vind het iedere dag nog heerlijk om beneden te komen in een licht huis♥
  Heerlijk je kachel, moet je er kant en klare pellets voor kopen? of kan er ook gewoon hout in?
  Fijn weekend ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie post, Patricia! Het kacheltje ziet er erg behaagelijk uit! Heerlijk de warmte die door het huis stroomt. Een mooie looplamp heb je, met dat hout, prachtig hoor. ook zo leuk gestyled, helemaal super! En wat staat het water hoog, ik heb er niet veel van mee gerkegen, maar als ik dit zie..wowie..gelukkig voor de beestjes dat ze op tijd `gered` zijn. Fijne dag nog.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wordt jullie huis mooi. De kachel is echt een aanwinst, daar ga je veel plezier van beleven. De graanschep heb je mooi opgeleukt en hij is enorm handig voor de pallets. Fijn weekend. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is er hard gewerkt Patricia, je zult genieten als je de woonkamer binnenkomt, mooi met de kachel, heerlijk stoer zo.
  Fijn een licht geverfde woonkamer, ik vind het ook nog steeds fijn dat wij daar ook voor gekozen hebben, je kunt alles aanpassen door in je accessoires kleur te gebruiken.

  Fijn weekend en lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie sfeer! heerlijk zo,n kachel, je gaat de goede tijd tegemoet;-)
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is allemaal echt héél mooi zo !!! En de kleur op de muren is prachtig !!!

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben een ingebouwde cassettehaard , en genieten er ook zo van .
  Bij jou net op tijd vóór de winter .
  Jouw schep is mooi en vooral nog eens heel handig .
  En dan jouw woonkamer , wat is het mooi geworden.
  Als het nu echt nog ingericht word kan het genieten beginnen .
  Groetjes christel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Komt helemaal goed :))
  Fijne avond
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk sfeertje al. Lekker licht en fris en toch zo behaaglijk. De combinatie van landelijk en modern spreekt me ook zeer aan. Van die kachel ga je nu lekker genieten, zeker na alle arbeid. Leuke schep! Maar ook je 'looplamp' vind ik super.
  Heerlijk om dan steeds te denken: is dit mijn thuis...? Mag je supertrots op zijn!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Patricia,
  Via de FB tijdlijn van Cobi ben ik hier terecht gekomen... Soms ontdek je mooie blogs via een omweg, maar leuk blijft het altijd om weer een pareltje te mogen ontdekken. Dus Cobi: Bedankt:-)

  Mooi je pelletkachel. Wij zijn onlangs gaan kijken voor een gashaard voor ons toekomstige huis en toen ben ik ook nog eventjes langs de kachels gelopen... Dan droom ik ervan om er daar ook eentje van in de keuken te plaatsen, maar omdat we onze euro maar één keer kunnen uitgeven, zal dat voorlopig dan ook bij dromen blijven! Ik vind de strakke schouw eromheen ook prachtige en die doorlopende vensterbank een mooi detail! Mijn complimenten, groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi en sfeervolle woonkamer hebben jullie ervan gemaakt. Van de pelletkachel zal je veel genot hebben. Wij hebben er ook eentje dus ik spreek van ondervinding.
  Vele grtjes Mien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat ziet er al heel sfeervol uit. Laat de winter maar komen......
  Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen