zaterdag 29 november 2014

Sfeer proeven

Kerstsfeer

Het is alweer bijna zover, kerst. Nog ruim drie weken, maar wat gaat de tijd snel zeg. In de winkels is alles al helemaal in kerstsfeer, de diverse kerstfairs zijn weer begonnen en ook op de blogs en bijvoorbeeld Pinterest zie je al meer en meer kerstsferen voorbij komen.

Niet zo kleurrijk, maar wij vinden dit toch het mooist

Sterker nog, ik zie her en der al kerstbomen in de woonkamer staan. Dat gaat mij nog een beetje te snel, maar ik ben wel aan het bekijken wat ik leuk vind. Om te beginnen maar eens in mijn eigen "collectie"....

Veel wit en een klein beetje "bling bling"

Want een eigen collectie mag je het zo langzamerhand wel noemen. Onze klepbank die in de woonkeuken aan de eettafel staat puilt uit met kerstspullen. Veel wit en zilvertinten overigens, wat ik ben niet zo van de bonte verzameling kleuren.


Kerstdecoratie

Er hoeft dus eigenlijk niets meer bij qua decoratie, spulletjes genoeg, maarrr... ik kon het toch niet laten om dit onderstaande rendiertje te laten staan. Erg he? Verder had hubby afgelopen week twee kerstboompjes uit een stuk hout gezaagd. Nu zijn ze nog gewoon houtkleur, maar ik denk dat ik op eentje een foto plaats (zie Foto op Hout Zelf Maken). Het wordt denk ik één van de foto's van de kerstballen die je hier boven ziet.

Té leuk ook weer, dit rendiertje....

Je kunt natuurlijk je houten kerstboom helemaal persoonlijk maken door er een collage van foto's op te maken. Misschien brengt dat je op een idee, dan weet je het nu alvast, en heb je nog drie weken om te knutselen.

Kerstboompjes van hout zelf gemaakt, nu nog puur hout, maar misschien nog eentje met foto afwerken

De kleuren die we deze kerst gaan gebruiken zie je op de foto's. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar alle andere stijlen die ik tegen ga komen op de andere blogs. De kerstdecoraties staan hier overigens nog niet hoor, dat is puur bedoeld om je een indruk te geven. We wachten netjes tot Sint weer het ruime sop heeft gekozen.

Zoals je ziet nog geen kerstsfeer, nóg niet...
Fijn weekend allemaal.

Groetjes Patricia

Christmas

16 opmerkingen:

 1. Prachtige, rustige kleuren voor de kerst.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's !!
  Hier komt niet veel Kerstsfeer in huis, een beetje rustig vind ik wel mooi.
  Manlief zet graag een kerstboom in de kamer tot aan het plafond maar we houden het toch maar bij weinig maar mooi ;-)

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jij hebt wel hele mooie Kerstspulletjes...mooie combinatie´s.
  Hier houdt ik het rustig met de Kerst, we hebben binnen al jaren geen boom meer...wel andere decoratie´s hoor.

  Fijn weekend,
  inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi gefotografeerd weer, zo krijg je wel zin in de kerst! Hier zal het weinig versiering worden want het halve huis staat op zijn kop en alles wat boven stond, staat nu in de woonkamer, maar stiekum heb ik toch al wat gekocht (kon het ook niet laten) dat gaat in de doos voor volgend jaar!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Daar hou ik van; sober en daarom juist heel sfeervol als kerstdecoratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kerstspulletjes ... ik vind het héél mooi bij jou , die lichte kleuren daar hou ik wel van .. lekker fris en jong ...

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook nog geen kerstsfeer. Pas als de sint het land uit is.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie kerstspulletjes heb je. Ik vind dat houten rendier ook enig. Daar hou ik van. Wij gaan voor de kerst naar ons boshuisje en daar doen we vooral veel aan de buitenverlichting. En ik den dat ik een groteerentak koop met lichtjes. Dat is het wel. Een fijn weekend, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier eventjes nog geen kerst , al begint het wel te kriebelen hoor als ik al die mooie dingen zie.
  Het rendiertje vind ik ook mooi en schattig .
  Fijn weekend nog
  Groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik begin nu eindelijk een beetje aan het idee te wennen dat de kerst steeds dichterbij komt, volgens mij sta ik nog met één been in onze mooie nazomer ;-). Hier komt het zetten van de boom ook wel eens ter discussie, maar onze jongste dochter van 17 vindt het zo gezellig....een kerst zonder boom gaat er bij haar gewoonweg niet in. Verder hou ik het ook rustig hoor. Aankomend weekend halen we de spullen weer naar beneden.

  De stijl en kleuren van jullie kerstdecoraties passen goed bij het interieur. Het hert is ook erg mooi, zoiets zou ik ook nog wel aan onze decoraties toe willen voegen.

  Een fijne zondag! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Juist die subtiele versieringen die je laat zien maken het mooi.
  Hier ook geen drukke kerstdecoraties, puur natuur en landelijk, daar hou ik zo van.
  Kerst kom nu inderdaad wel snel dichtbij.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja het komt steeds dichterbij...kerst....voor ons altijd een drukke tijd....ben altijd blij als het weer kerst avond is...dan heb ik lekker vrij tot na oud en nieuw....llefs fijne week Ria ...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben ook begonnen met foto's op hout maar het lukt van geen kanten!! Ik doe iets verkeerd den ik, hoewel ik precies de instructies van you tube.
  Ik had zwart/wit foto's maar die worden groen!
  Enig idee, jij als expert, hoe dat komt?
  Ik ben zelf nog niet zo met kerst bezig (hoewel ik wel de adventskaars heb branden en de kerstster heb hangen vanwege advent) maar eerst zijn er de Sintdingen (bv een plank met foto's van de kleinkinderen voor mijn schoonzoon als cadeau) die afgehandeld moeten worden.
  Deze periode is ook voor kinderen aardig verwarrend: het is zo dubbel.
  Maar....veel plezier met versieren na de Sint....ik begin op 6 dec.! haha

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach wat sneu dat het niet lukt met de foto's. Ben geen expert hoor, hihi, ik heb het immers ook pas een paar weken geleden voor het eerst uitgeprobeerd. Ik heb geen idee hoe het komt dat het groen wordt. Gebruik je onbehandeld vurenhout als ondergrond? Misschien iemand anders hier ervaring mee?

   Verwijderen
 14. Nog een week wachten en dan begint het toch echt. Maar ik heb ook al jaren zilveren ballen in de boom, glazen decoraties en hier en daar hout. Blijf het mooi vinden. Af en toe een paar mooie sneeuwsterren en o ja, wat van die zilveren klemvogeltjes met een pluimveertje. Eigenlijk komt er de laatste jaren bijna niets meer bij, het is goed zo. Alleen in huis komen hier en daar nog wat kleine versieringen erbij, als hertjes, want daar heb ik toch wel een zwak voor. Ook jouw hertje vind ik zo leuk, die had ik ook niet laten staan. Leuk idee om je boompje te versieren met een foto.
  Fijne week!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige foto;s heb je. En mooie kerstspullen. Ben benieuwd hoe het eruit gaat zien. Bij mij staat de boom al. Kon niet wachten hoor. Ik kom hier gauw weer terug! Lieve groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen