woensdag 12 november 2014

Shoppen in je eigen Huis

Bedankje

Vandaag willen we beginnen om alle trouwe lezers en lezeressen van ons landelijk wonen blog te bedanken. We vinden het altijd zo leuk om jullie lieve reacties te lezen. Temeer omdat we zelf afgelopen tijd wat minder op andere blogs zijn geweest om een kijkje te nemen.

Onze rode kater, al jaren symbool van de homepage op ons landelijk wonen blog.

Nu de verbouwing achter ons ligt gaan we weer vrolijk verder om inspiratie op te doen op al die mooie blogs. Dus net als onze rode kater op de foto hierboven, komen we snel weer even "om het hoekje kijken".

Shoppen in je eigen Huis

Herfstdecoratie: natuurlijke tinten
Het is misschien een vreemde titel, maar zo voelde het wel afgelopen week. Alle accessoires en complete inhoud van onze kasten zaten de afgelopen maanden in verhuisdozen ingepakt. Deze week heb ik de dozen weer tevoorschijn gehaald en uitgepakt. Thuis shoppen zeg maar, maar dan zonder portemonnee.

Volgens mij heb ik het wel eens vaker geschreven, maar het werkt dus echt om alle (of zoveel mogelijk) woonaccessoires eens aan de kant te doen, en dan een tijdje later weer eens kijken wat je terug wilt plaatsen in je interieur. Het is ook nog eens leuk om te doen, althans, ik ben er altijd wel even mee bezig. Dingetje toevoegen, weer wat weghalen, toch anders neerzetten, nee toch maar niet, ach, je kent het wel...

Decoreren Landelijke Stijl: Krans zonder franje

Sobere Herfstkleuren

Het is volgens mij wel duidelijk van welke tinten ik houd, of eigenlijk moet ik zeggen waar wij van houden, want het geldt ook voor ons allebei: veel wittinten en natuurlijke kleuren. De herfstkrans bijvoorbeeld, dat vind ik nu typisch herfst. Geen opsmuk, maar een pure krans. In de natuur laten de bomen op dit moment tenslotte ook de bladeren los of kleuren ze bruin.

Houtblokken kunnen prima door voor landelijke woonaccessoires

Houtblokken

Omdat de mand met houtblokken plaats moest maken voor de mand met houtpellets voor de kachel, heb ik de houtblokken een andere plaats gegeven. Ik vond het zonde om ze niet meer te gebruiken in het interieur. Ze liggen nu onderin de tvkast (ja, die hebben wij nog ;-)) met daarvoor een kleine displaybox met mini-schaatsjes.

Het zonlicht raakt nog net de laatste blaadjes van deze boom op een pleintje in Dokkum

Friesland Promotie

Af en toe kan ik het niet laten, een klein beetje Friesland promotie. Hubby was gisteren even in Dokkum, de meest noordelijke van de Friese elfsteden. Nou komen we daar regelmatig, we wonen er ook vlakbij, en dan rijd je meestal overal aan voorbij. Dat gaat vaak zo wanneer je ergens vaak komt.

Karakteristieke panden in de binnenstad van Dokkum

Hij is van de foto's, en is gisteren dus toch even gestopt op een plek waar je normaal gesproken doorrijdt. De herfstzon liet zich even van zijn beste kant zien en de bijgevoegde foto's geven je een mooie indruk van de karakteristieke panden in binnenstad van Dokkum. In de gezellige binnenstad, omgeven door eeuwenoude bolwerken, kun je prima shoppen, een terrasje pakken of eten in één van de gezellige restaurants. Ben je dus toevallig een keertje in het noorden van het land, dan is een bezoekje aan Dokkum zeker de moeite waard,

Groetjes Patricia

12 opmerkingen:

 1. Hey Coontje :))
  Kom maar om het hoekje kijken of met mijn coontjes spelen :))
  Ik hou ook van ongesmukte en ontoegetakelde kransen.
  Toen ik Cabot Cove zag staan moest ik gelijk aan de serie Jessica Fletcher denken.
  Je man legt d kleuren mooi vast maar het was dan ook de moeite van het fotoknippen waard
  Fijne donderdag en veel plezier met het shoppen in eigen huis :))
  Lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke post. Ik geniet van de sfeer die jullie laten zien, in het interieur maar ook daarbuiten. In de herfst heb je dat bijzondere licht en het is waar: de natuur laat zijn versieringen vallen en laat ons zien dat het ook prachtig is zonder. Puur.
  Dokkum lijkt me een mooie plaats om te bezoeken, maar helaas voor ons in het andere uiterste van dit mooie land. Maar voor een vakantie is het altijd leuk om dan namen van leuke steden te hebben. We slaan 'm op.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om je huis weer sfeervol te maken, dat dozen uitpakken super kan zijn weet ik uit ervaring..heerlijk!
  Geniet ervan, mooie foto's van Friesland, wij gingen een paar jaar naar Gaasterland op vakantie..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe het ook wel eens..shoppen in je eigen huis hi...hi....
  Je krijgt dan soms heel verrassende inspiratie.
  Ik hou ook van de pure kransen zonder franjes, die vind ik het mooist.
  Ik heb genoten van jullie post met mooie foto's.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is het leukste gedeelte, daar kijk ik ook heel erg naar uit, om straks alle spullen weer een plekje te kunnen geven. Prachtige sfeerfoto's weer, ik vind die krans zo ontzettend mooi! Enne Friesland mag je promoten hoor, jullie wonen in een prachtige provincie, mijn pony komt uit Joure, ze is een echte friezin!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je weer alle spulletjes neer kon zetten. De verbouwing is helemaal klaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik soms wat verder achterin de kast moet zijn, kom ik ook nog wel eens iets tegen waarvan ik bijna niet meer wist dat ik het had. Het uitpakken van de dozen zal een soortgelijk effect geven. Is het je gelukt om alles op een andere plek te zetten of kies je dan toch voor het vertrouwde...gewoon, omdat dat goed voelde?

  Ik ben nog nooit in Dokkum geweest maar de beschrijving klinkt heel goed. We komen eigenlijk zelden in Friesland of Groningen, maar ik ben er zeker van dat het beiden de moeite waard is.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige post weer, mooie foto`s. Ik heb in onze schuur een soort winkeltje met interieur spulletjes waar ik zo nu en dan even snuffel of er nog wat leuks tussen zit. Ook heb ik spullen op thema. Geniet van je mooie huisje en het lieve (grote) poes(je)!!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Patricia...ik kom je even prettig weekend wensen....mooi. Je hoekje zo...liefs van mij Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk shoppen in huis haha, goedkoop en je smaak ineen!
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk he als je weer leuke spullen terug vindt in de kelder, schuur of op de zolder. Lekker snuffelen. Ik denk dat er bij ons ook nog heel veel spullen staan waar ik niets meer vanaf weet. Maar moet eerst even wat ruimte maken, en tijd. Maar ik heb me voorgenomen komend jaar wat rustiger aan te gaan doen. En meer in huis ga verven en stylen. goed voornemen he?

  Gezellig weekend, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo leuk als die dozen dan eindelijk weer open mogen. Je krans is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen