zondag 23 november 2014

Tuin paradijsje voor Vogeltjes

Landelijk Wonen voor Vogels

Nu het kouder wordt en de eerste nachtvorst al is geweest, ben ik begonnen met het bijvoeren van de vogels in onze tuin. Vorig jaar beschreef ik al eens een DIY voor leuke vogelvoer-ideeën voor in je tuin (KLIK).

Netjes op je beurt wachten...

Deze heb ik zelf nog niet hangen in de tuin, maar wel al voederschalen, vetbollen en "vogelpindakaas". De laatste is absoluut favoriet bij de vele mussen in de tuin. Ze verzamelen zich in de beukenhagen (wanneer de katten even niet in de buurt zijn) om vervolgens de "pindakaas" aan te vallen.

Dringen geblazen...

De koolmezen en pimpelmezen eten bij ons zowel van de schaal als uit de pot, maar de roodborstjes bijvoorbeeld, vind je meestal op de schaal met zaden. Het luxe vogelpaviljoen landelijke stijl hangt nog niet, die is ook zo leuk, maar deze moet misschien nog even geverfd worden omdat ie al wat op leeftijd is.

De ene mus gaat, de andere komt alweer aangevlogen...

Het is altijd zo gezellig al die vogels in je tuin. En ja, we hebben ook katten, dus helaas sneuvelt er ook af en toe eentje. Die vind ik dan wel weer in een compleet andere staat terug op ons terras bij de achterdeur...

Ideale aanvliegroute...

Zijn jullie ook al begonnen met bijvoeren?

Groetjes Patricia

11 opmerkingen:

 1. Je post doet mij er aan denken dat ik een paar weken terug een potje pindakaas heb gekocht, die nog onaangeroerd in het tuinhuisje ligt. Daar moet maar eens gauw verandering in komen. Gezellig, zoveel vogels bij je in de tuin!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier al aan het bijvoeren,vnl met vogelzaad en...restjes brood.We zien momenteel mussen,koolmeesjes en roodborstjes.Ook de duifjes en spijtig genoeg kraaien komen hun deel verorberen.Pindakaas ga ik morgen kopen,blijkt een echte lekkernij te zijn hé!

  Fijne avond nog.

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben nog niet begonnen...maar zie nu die pot.....die is leuk! Eerst maar eens op zoek naar zo'n leuke houder ervoor.

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo lief hé al die vogeltjes om het huis, wij voeren het hele jaar door ook in de zomer dan komen de duifjes allemaal in de achtertuin eten ;-)
  En als het vogelhuis eens per ongelijk leeg is gaan ze met z'n allen op de vensterbank zitten....kijken of ik eindelijk eens bij zal vullen....pure verwennerij zullen we het maar noemen maar zo leuk.
  Mooie foto's trouwens !!

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je mooie foto's gemaakt!
  Gezellig zoveel vogels in de tuin!
  Wij zijn nog niet begonnen met voeren maar daar moeten we binnenkort maar weer is mee beginnen..!
  Liefs Daniëlle

  ( thofhuisje.blogspot.nl )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je er mooie foto's van gemaakt!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een prachtige actie-foto's! Hier ook al wat gestrooid op de voederplanken, ze zaten al een paar dagen te wachten, dus dat kon ik niet langer weerstaan, ben gek op vogels in de tuin, heb ook altijd een vogelencyclopedie liggen bij het raam zodat ik weet wie er allemaal over de vloer komen!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's! Ik heb wel al bijgevoerd met pinda's en zaden, maar nog niet met pindakaas. Maar als ik dit zie, moet ik ook maar eens op zoek gaan naar zo'n houder...zo leuk!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed idee! Ik heb nog bollen in de kelder liggen, zal ze eens tevoorschijn halen. Je hebt er mooie foto's van gemaakt.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk! Mijn schoonouders hebben ook zoiets in hun achtertuin hangen heel dicht bij de tuindeur. Dus vanaf de keukentafel kun je de bedrijvigheid aanschouwen: Erg vermakelijk! Ook zij hebben een poes, dus tja... Maar ach, zelf onze hond ving graag gevogelte en als de duif dan niet snel genoeg opsteeg... Was het een leuk speeltje voor de hond: Hoe sneu ook, het is de wet der natuur zeggen we dan maar;-)

  Fijne dag X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige foto's!!
  Hier hangt nu ook van alles voor de vogels, ze eten er gretig van.
  De fazant komt vanuit het weiland hier achter ook zo af en toe een graantje meepikken.
  Leuk om te zien, minder leuk als ze door de kat worden gepakt, helaas dat is de natuur.
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen