zaterdag 6 december 2014

Badkamer

Kranen Landelijke Stijl

Deze week was ik druk bezig met schoonmaken van de badkamer, en ik zat te bedenken of ik ooit wel eens iets had gepost over de badkamer. Ik kon het me niet herinneren en volgens mij heb ik dat ook nooit gedaan. Bij deze dus, en gezien de buitentemperaturen leek me deze kant van de badkraan wel toepasselijk..

Stoere badkraan met nostalgische uitstraling

De badkamer is één van de ruimtes in huis die nog zo is zoals we onze woning destijds hebben gekocht. We hebben wel een paar kleine aanpassingen gedaan, maar geen rigoureuze verbouwing.

Badkraan "Cold"

Gevoel bij Landelijke Woonstijl

De badkamer paste eigenlijk wel bij ons idee van landelijk wonen of beter gezegd een landelijke woonstijl. Het sanitair en de kranen hebben een nostalgische uitstraling waar wij destijds ook al van hielden. De wastafels hebben ook geen strakke vormen, maar meer een uitstraling van vroeger tijden.

De twee wastafels met sierlijke randen en nostalgische wastafelkranen

Zelfs wanneer je het toilet doorspoelt, doe je dat nog met een ouderwetse hendel die je gewoon naar beneden beweegt. Het is misschien allemaal niet meer "van deze tijd", maar vooralsnog laten we het zoals het nu is. Het enige dat we wel hebben aangepast zijn de kranen in de douchecel. Dan weegt het gemak van een thermostaatkraan toch net even zwaarder.

Toilet doorspoelen met hendel, net als vroeger...

Al met al trokken de kranen dus toch weer even mijn aandacht tijdens het poetsen, en het was ook meteen de bevestiging dat ik er nog steeds blij mee ben.

Groetjes Patricia

4 opmerkingen:

 1. Leuk om aandacht aan de kranen te besteden. Ze zijn dan ook prachtig. Ik hou ervan.
  Een fijn weekend, liefs anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig! mag wel meer foto,s plaatsen hoor:))
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zolang je je er goed bij voelt, zou ik er ook niet teveel aan doen. Een metamorfose van de badkamer is tenslotte een behoorlijke uitgave. Gelukkig dus maar dat de vorige bewoners een smaak hadden waar jullie je prima in kunnen vinden. De kranen zijn inderdaad erg mooi!

  Fijne avond! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn echt prachtig! Leuk he dat je daar dan nog steeds zo van kunt genieten, dat is ook het mooie als je het zelf hebt uitgezocht, ik heb het ook met mijn kraan in de keuken, dat is dezelfde stijl en ik kan er nog iedere dag blij naar kijken!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen