zaterdag 13 december 2014

Let it snow

Huis in Kerstsfeer

Vorige keer kon je op onze landelijk wonen blog al lezen dat ik voorzichtig was begonnen met het aanbrengen van de eerste kerstdecoraties. Maarja, de tijd tikt door, sterker nog, nog twee weken en dan ligt Kerst 2014 alweer achter ons.

De tijd tikt rustig door richting Kerst...

Spuitsneeuw

Eigenlijk kan ik me niet herinneren of ik ooit spuitsneeuw heb gebruikt voor de kerstboom, maar mocht dat wel zo zijn dan is dat in elk geval heel lang geleden. Ik ben doorgaans niet zo'n fan van dat spul, maar hubby kwam er mee aanzetten en die wilde dit jaar een wittere kerstboom. Vooruit dan maar.

Ach, het heeft ook wel weer wat, die spuitsneeuw.

Eenmaal bezig was het toch ook wel weer leuk. Het had voor mij "iets van vroeger". Had ik vorige keer nog geschreven dat de boom ongeveer 2.30 meter was, bleek dat ie toch nog wat groter te zijn. Dus zat er niets anders op dan een stukje van de top af te knippen, en nu past ie prima.

Let is snow

Kerstboom op de Auto

Schreef ik de vorige keer nog dat ik de kerstboom in mijn stadsautootje moest "proppen", kwam ik ergens op social media een foto tegen van een speelgoedautootje met een kerstboom die boven op het dak was gebonden. Zo had het het dus ook gekund.

Het ideetje vond ik wel heel leuk. Dus, benodigdheden: een klein speelgoedautootje, een mini-kerstboom, een stukje touw en wat spuitsneeuw en een oude krant (anders wordt het zo'n bende). Ik vind het toch wel schattig geworden.

Speelgoedautootje met Kerstboom voorzien van "sneeuw"

Verder heb ik geen extra kerstdecoratie aangebracht. Her en der een klein takje groen, maar verder vind ik het wel prima zo. Op naar de kerst.

Fijn weekend allemaal.

Groetjes Patricia

18 opmerkingen:

 1. Ja dat doet echt aan vroeger denken, mijn vader deed dat ook altijd en nu nog steeds, het ruikt ook zo lekker! Ik vind het er super gezellig uitzien, echt kerst! Geniet er van, groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk, Patricia, ook als een cadeautje om weg te geven het autotje met boompje! Een leuk idee.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig leuk jouw autootje , doet me denken aan een oude kerstfilm.
  Jouw boom mag er ook wezen , ik vind het nog leuk op de koop toe die sneeuw.
  Nog een fijn weekend
  Christel van Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo schattig jou auto'tje ik dacht echt dat dit een plaatje was !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap dus dat je de kerstboom ook helemaal in je auto hebt weten te krijgen, nu je er thuis achter kwam dat ie eigenlijk toch echt wel iets te groot was. Een open dakje misschien ;-)? Of inderdaad...mocht het nodig zijn, de volgende keer onder de snelbinders op het dak van je wagen ;-).

  Fijn weekend nog. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er prachtig sfeervol uit ook je auto is super leuk ... wens jullie een fijne dagen toe ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou ik ben geen fan van zo,n groene kerstboom, dus ik vind dit superder staan:) en dat autoootje!!! DIE is gaaaffffffffff!! wat een super leuk idee.
  en je laatste foto is zo mooi:) niks meer aan doen.
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er super uit en dat zwarte rekje vind ik echt een dotje en het glazen setje ook
  Fijn weekend verder
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi hoor...!,!...erg leuk sfeertje zo....!...liefs Ria ..!...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Soms zie je kerstbomen zo ver uit de auto steken dat ik altijd benieuwd ben of en hoe zo'n boom thuis komt. Is jou gelukkig gelukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat autootje. Ik zag op pinterest ook van dat soort leuke plaatjes voorbij komen.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een schattig autootje....
  Wilde vandaag ook beginnen met het huis kerstproof te maken maar helaas is me dat vandaag niet gelukt...gewoon te druk.
  Ga dit jaar weer voor een echte kerstboom en die moet eerst nog gehaald worden maar ik hoop dat die gewoon in de auto past...

  Fijne zondag alvast,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja je ziet mensen sjouwen met bomen, kostelijk om te zien. Maar bij jouw is ge gelukkig gelukt?
  Ik wens je fijne dagen,
  Leuks Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De autootjes zie je steeds meer voorbij komen..leuk!
  Mooie witte kerst is het bij jullie binnen ;-)
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oja, spuitsneeuw ik ben er ook mee in de weer geweest,............. ;-)
  Van ver af spuiten dan dwarrelt het zo in de boom maar verder zit alles er dan ook onder, hihi.
  Voordeel van dat spul is..als je het een minuutje laat liggen zuig je het zo overal weer vanaf, het zat op de bank hing in de overgordijnen maar heee 't mag eenmaal per jaar toch ;-)

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nou Patricia, ik vind je boom met spuitsneeuw erg leuk, maar dat ideetje van die auto is warempel nóg leuker! Ik had 'm inderdaad ook al voorbij zien komen, maar als je een DIY exemplaar hebt, is het natuurlijk een stuk bijzonderder!

  Fijne avond nog X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel gezellige kerstsfeer bij jou in huis. Die foto van dat autootje is ook erg grappig. Ik heb zelf dit jaar ook wat minder kerstversiering in huis. Gewoon een paar mooie sfeerhoekjes vind ik genoeg op dit moment.

  Gezellige feestdagen, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie boom! Leuke grappige foto's met het kleine autootje en de kerstboom.
  Fijne dagen.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen