woensdag 7 januari 2015

Fris het Nieuwe Jaar in

Opruimen

Je herkent het vast wel: het nieuwe jaar is begonnen dus weg met al die kerstversiering. Dat is hier niet anders. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het altijd een erg leuke en gezellige tijd, maar ik ben ook altijd wel weer blij om al die kerstspulletjes weer voor een jaar weg te stoppen.

Tijd voor een nieuw jaar, alle kerstaccessoires weer voor een jaartje de kast in

Wit en lichte kleuren

Het is heerlijk om te zien dat alle lichte kleuren weer de boventoon gaan voeren in ons interieur. Wij houden er van!

Stoere kledinghaken in de hal

Het enige groen wat je nu nog vindt is niet van de kerstboom of kersttakken, maar van de stelen en bladeren van de frisse witte tulpen die ik deze week in een grote glazen vaas plaatste. Ik wordt er zo blij van.

Kerstgroen heeft plaatsgemaakt voor lentegroen. Op de voorgrond nog een klein deel van de tabletstandaard die mijn hubby een paar jaar geleden maakte. Deze staat altijd op de eettafel in de woonkeuken.

Kaarsjes

Eenvoudige waxinelichthouders, ik hou er van.
Voor de sfeer blijven we uiteraard wel veel kaarsjes branden wanneer het weer donker wordt. Dat vind ik gewoon gezellig. Zodra de zon ondergaat dan maak ik mijn rondje door het huis om overal de kaarsen en waxinelichtjes weer aan te steken. Echt zo'n namiddagritueel hierzo.

Kacheltje aan, beestjes allemaal weer lekker warm binnen en in de avond gezellig weer met zijn allen languit op de bank. Klinkt heel gewoon, maar zoals je misschien weet hebben we maandenlang geen bank in huis gehad omdat we aan het verbouwen waren, dus nemen we het er extra van.

Zelfs zonder te branden een plaatje...

Sneeuw

Een witte kerst zat er afgelopen jaar niet in, sterker nog, hier in het noorden van Friesland tot op de dag van vandaag nog geen vlokje sneeuw gezien. Hopen dat we dit jaar nog wel een beetje sneeuw krijgen, want voor alleen een beetje kunstsneeuw over de kerstboom van afgelopen kerst doen we het niet natuurlijk. Het geeft altijd zulke mooie plaatjes, dus we wachten af.

Groetjes Patricia

7 opmerkingen:

 1. Hier ging de kerstboom al voor oud en nieuw de deur uit, want het begon een treurwilg te worden hihi. De naalden zaten er nog prima aan hoor, maar de ballen hingen steeds meer aan de grond...dan wordt het tijd om actie te ondernemen.

  Wij hadden wel een behoorlijke laag sneeuw, kort na de kerstdagen. Maar ik ben veel meer van de lente en de zomer, dus eerlijk gezegd kijk ik daar het meest naar uit ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie witte tulpen heb je staan, op en top lente! Ik heb vanmiddag ook net twee bosjes gehaald, maar dan zachte roze (de witte waren toevallig al teveel open en ik vind het net zo mooi als ze nog wat 'groenig' zijn).
  Hier maak ik ook zo'n rondje met de aansteker, hihi. Heerlijk genieten van deze sfeer!
  En sneeuw hoeft voor mij nu niet meer. Met de kerst hadden we heel even een wit laagje, dat was wel mooi. Maar nu ben ik toe aan lente. Ben al aan het aftellen...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt het weer gezellig, Patricia! Heerlijk de witte tulpen, staan goed. Dat is apart, wij hebben de zaterdag na kerst heel veel sneeuw gehad, gelukkig nu weer weg en op naar de lente..;)!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he weer een fris opgeruimd huis, daar is hier nog geen sprake van tussen de verbouwingstroep, maar ik denk dat ik dit weekend mezelf ook maar zo'n prachtige bos witte tulpen cadeau doe, wat staat dat mooi!!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja heerlijk al die voorjaars planten en bloemen ...het is weer echt genieten.....liefs van mij....x!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf heb ik geen kerstboom in huis gehad. Maar wel wat groen en kaarsen. Nu heb ik ook heerlijk mijn kamer opgeruimd en wat voorjaarsbollen in huis gezet. En mooi je witte tulpen, ik heb ze hier nog niet gezien.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hebben hier wel sneeuw gehad maar wel was dat van korte duur!
  Gelukkig....ik vind die gladheid er maar niks! Ik kan nu weer gewoon wandelen en fietsen.
  Mooi.....die witte tulpen! Eigenlijk mag ik van mezelf pas in februari iets lenteachtigs kopen (ieder jaargetijde de bijpassende bloemen.....) maar heb vandaag toch maar wat lentetakken in huis gehaald om de somberheid even weg te nemen! Van principes gesproken!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen