dinsdag 31 maart 2015

Binnen Tuinieren

Moestuin

En, heb je ze al herkend? Vast wel, de bekende moestuinplantjes die je kon sparen bij die ene grootgrutter.


Het is eigenlijk het project van onze dochter. Zij heeft alle verschillende plantjes verzameld, en ze houdt het ook keurig bij. We hebben de plantjes nog niet buiten. "As we speak" waait het hier windkracht 8-9 en ik heb weinig trek om ze her en der uit het dorp weer op te zoeken ;-) Ik moet wel zeggen dat ik het een leuk en leerzaam project vind voor de kinderen.

Naar Buiten

De eerste plantjes zijn verpot en ik heb ze in het vliegenkastje bij ons in de keuken gezet. Maarja, er komt een moment dat ze moeten verkassen naar buiten. Het is ook zonde om het project niet af te maken. Ik heb alleen nog geen idee waar ik een moestuin moet beginnen in de tuin en hoeveel ruimte daarvoor nodig is. Dat is vast een punt waar wel meer ouders mee kampen. Nouja, we gaan wel kijken hoe we dat oplossen.

Groetjes Patricia6 opmerkingen:

 1. Hahaha, leuke post :))
  Hier is het mijn project, 4 van de 6 zijn al in de groei maar ze zijn nog niet groot genoeg om verpot te worden.
  Succes ermee
  fijne dag
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, hier hetzelfde probleem, waar laat ik al die plantjes. Maar het is voor de kids wel erg leuk... Fijne week nog.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een leuk project van deze grootgrutter. Deze vind ik geslaagder dan al die voetbalplaatjes sparen...Helaas is het niet ónze grootgrutter, dus wij kopen bij een andere grootgrutter grotere plantjes (kruiden) en zetten die in een grotere pot, buiten op de trappen van de veranda. En de rest zaaien we in eierdozen en tegen de tijd dat ze uit de doos groeien kunnen ze de grote buitenwereld in...Vorig jaar heb ik een stukje in de tuin gerooid, omdat onze jongste graag een moestuintje wilde. Ikzelf vond het ook wel weer iets hebben. Alleen waren de cherry-tomaatjes tegen de tijd van oogsten allemaal bruin geworden ;-((, maar de courgette deed het goed. Dit jaar gaan we voor de boontjes en natuurlijk blijven de aardbeitjes favoriet...
  Succes met jullie project! Hopelijk kunnen ze snel naar buiten het mooie weer tegemoet...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor nu staan ze wel mooi in het vliegenkastje.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad een leuk project. Ik ben op mijn werk (school) aan het moestuinieren geslagen. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf heb ik de plantjes aan mijn buurkinderen gegeven. Wij hebben er echt geen plaats voor. Maar leuk blijft het
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen