vrijdag 13 maart 2015

Voorjaar in en om het Huis

Voorjaarskriebels

Wanneer je afgelopen weken ons landelijk wonen blog bezocht, waande je je nog midden in de winter. Plaatjes van besneeuwde hekjes en bankjes, maar ik schreef toen al dat ik echt zin had in het voorjaar. En voila, daar was het al zover.

De Witte Druifjes in de glazen vaas zijn inmiddels over de rand geklommen en hebben hun beste tijd gehad.

Of het nu zo snel ging, of dat het best alweer een tijdje geleden was dat we onze blog van een update hadden voorzien, ik vind het heerlijk. In huis heb ik qua decoratie nog niet eens zoveel gedaan om het interieur aan te passen naar een nieuw jaargetijde. Wel heb ik telkens bloemen en plantjes in huis gehaald die passen bij deze tijd van het jaar.

Kast wordt Sidetable

Wat we wel hebben aangepast is dat we nu een sidetable achter onze bank hebben gezet. Geen nieuwe, maar gerecycled zeg maar. Het is een kast die op onze logeerkamer dienst deed als opbergkast. Er stonden van die plastic bakken in met voornamelijk speelgoed van onze dochter. We hebben de kast op de zijkant gezet en nu is het dus een sidetable.

Een stapeltje woonmagazines met touw, hoe eenvoudig kan een decoratie landelijke stijl zijn?

In de vakken heb ik alleen een paar plaids geplaatst, wat houtblokken en een enkele vaas (niet op de foto's te zien). Bovenop de sidetable heb ik een hoge cloche met een vaas, een stapeltje landelijk wonen magazines en een houten schaaltje. Vrij minimaal dus, het enige waar ik dan nog eens mee stoei is bijvoorbeeld een extra klos touw of iets dergelijks. Dat is overigens vaak meer een kwestie van even kijken of het wat is, en eventueel weer weghalen, je kent het wel. Zelfde doe ik meestal met de inhoud van de kasten.

Een ui en een knoflook stelen de show als decoratie

Natuurlijke decoratie: Groente en Fruit

In de keuken vind ik dat je qua decoratie best bepaald keukengerei mag laten zien als decoratie. Ook bepaalde groenten en fruit vind ik altijd een heel natuurlijke decoratie.


Natuurlijk ken je de fruitschalen of manden wel. Maar denk ook eens aan natuurlijke decoraties als uien of knoflook. Ze zijn prachtig van zichzelf en ze mogen best gezien worden. Bij ons staan ze heerlijk "te showen" in een mooie rieten mand.

Keukengerei mag best gezien worden in de keuken en hoeft niet altijd weggestopt te worden achter de kastdeurtjes

Fotolijstjes

Eerder schreef ik wel eens dat onze fotolijstjes regelmatig lang leeg blijven. Best zonde natuurlijk, gewoon even moeite doen om wat prints te maken van je favoriete foto's, en het staat meteen zoveel mooier. Maar ga je de foto's ook wel weer eens vervangen?

Wandhaken met diverse lijstjes en een lantaarn: sfeervol.

Oh jee, ik niet zo snel. Dat viel me bij ons op de slaapkamer ineens op. Daar hangen diverse foto's van onze dochter aan een wandrekje. Ze was er amper twee jaar en eentje waar ze ongeveer zes jaar was. Maar guess what? Afgelopen weken al een keuze gemaakt voor het voortgezet onderwijs. Het gaat zo snel dat ik ze nog maar even laat hangen.

Gebruik van een mengelmoes van fotolijstjes in diverse formaten en stijlen

Wonen in een Landelijke Omgeving

Deze week heb ik in de tuin alweer de eerste snoeiwerkzaamheden verricht. Ik kan er zo van genieten dat het weer mooier weer is en de dagen langer worden. We hebben de afgelopen weken dan ook veel gewandeld. Het voordeel van wonen in een landelijk gebied is dat je je voordeur uitstapt en binnen vijf minuten al in de velden bent. Nog iets verder en dan ben je bij ons al aan de waddenkust. Dat blijft gewoon heerlijk.

Nog een klein stukje verder en je staat letterlijk in de Waddenzee

Het broedseizoen voor de vogels is nog niet begonnen, dus we kunnen nu nog zover het buitendijks gebied inwandelen tot we met de schoenen in het slik staan. Je hoort er helemaal niets, alleen af en toe een groep ganzen die opstijgt of landt.

Zo diep in het natuurgebied toch nog de luxe van een echte solide brug. 

Vuurtoren Marken

Je moet er natuurlijk ook eens een dagje uit, dus zijn we een paar weken geleden naar Marken gegaan. Al zoveel over gehoord en gezien, maar we waren er nog nooit geweest. We hadden een prachtige dag uitgekozen en ik moet zeggen: het is in één woord prachtig.

Vuurtoren Het Paard van Marken

Natuurlijk is de vuurtoren van Marken, het Paard van Marken, een heel bekende vuurtoren in de wereld, dus zeker een bezoekje waard. Maar ook de typische woningstijl die je daar vind is helemaal geweldig. Marken is relatief klein en dat heeft als voordeel dat het zich prima leent voor een enkel dagje of zelfs middagje uit, even afhankelijk waar je vandaan komt uiteraard.

Tot zover weer deze update. De volgende laat hoop ik niet weer zo lang op zich wachten ;-)

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en een zonnige nieuwe week toe.

Groetjes Patricia

Overdag al een stuk warmer, maar in de avond liggen we heerlijk languit voor de kachel.

Deze "classics" van Riviera Maison worden hier nog dagelijks gebruikt. Ik hou ervan,

8 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke sfeer foto's van binnen en buiten.
  Je woont heel mooi.
  Fijn weekend.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al een aantal weken staan hier voorjaarsbollen in huis, als groot liefhebber van de lente doe ik dat uiteraard heel graag. Maar de winterplaids liggen er ook nog hoor, want 's avonds koelt het nog behoorlijk af. Ik heb genoten van je post!

  Fijn weekend en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was weer gezellig bij je! Mooie foto's met leuke stijl-ideeën, gewoon een lekker sfeertje wat mij enorm aanspreekt.
  In Marken zijn wij vorig jaar geweest, zo'n leuk dorp. Net of je in een openlucht-museum loopt! Ik heb daar destijds ook een post van gemaakt. Prachtige houten huizen!
  Mijn weekend is weer sfeervol begonnen, mede door je post!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke voorjaars post met prachtige foto's!
  Fijn weekend!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk we hebben allemaal voorjaars kriebels...liefs fijne zondag Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gezellige post! Volgens mij verlangd iedereen naar het voorjaar..! Zeker na zo`n koude dag als vandaag!

  Groetjes van Priscilla
  diybypepris.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke alles en nog wat post! Ik ken dat wel met de fotolijstjes. Bij mij blijft er ook jaren hetzelfde in zitten. Soms zelfs met het plaatje zoals ik ze in de winkel heb gekocht. Erg hè?
  Wat heerlijk om zo dicht bij het wad te wonen! Het levert prachtige foto's op. Maar de foto met jullie hond vind ik ook erg mooi! Wat een prachtig beestje!
  Fijne zondag. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo'n lange voorjaarspost........smaakt maar meer hoor, dusse...niet te lang meer wachten... ;) Meer en meer voorjaar willen we ;)

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen