maandag 20 april 2015

Landelijk Wonen Buitenleven

Zonnehoed

Een mooie titel voor deze landelijk wonen blogpost, want de zonnehoed heeft de kapstok in de hal verruild voor de beachchair op het terras.


Nu vind ik deze zonnehoeden sowieso erg leuk, maar volgens mij zijn ze dit jaar ook nog eens helemaal "hip and happening". De hoed op de foto is al een oudje maar ik heb al diverse andere mooie exemplaren in de winkels zien liggen, zo leuk.


Symbool Zomerweer

De zonnehoed als symbool voor het zomerweer, mooier kan het niet. De kussens liggen weer op de beachchairs en het genieten van het buitenleven kan weer beginnen. De tuin vraagt nu ook nog niet zoveel onderhoud. Afgelopen week heb ik wel weer een paar nieuwe plantjes in de border naast de vijver geplant. Nu maar hopen dat de vlinders deze kunnen waarderen dit jaar, zoals de beschrijving aangeeft. Deze week nog wat spullen naar de stort rijden, zoals een oude bank en oude stoel die hun beste tijd hadden gehad. Tot die tijd lijkt onze veranda nog een vuilstortplaats, en met het mooie weer op komst moet dat ook weer netjes gemaakt worden.

Groetjes Patricia


5 opmerkingen:

 1. Heerlijk hè, dat mooie weer. We hebben de afgelopen dagen veel in de tuin gewerkt en genoten. Weliswaar zonder zonnehoed, maar wie weet komt ie hier ook nog wel in huis. Dan kan de hoed deze zomer mooi mee de koffer in, wanneer we richting de zon reizen.

  De zon straalt ook nu weer, ik wens je een heerlijke lentedag. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, bij zo'n hoed denk je direct aan mooi weer! Prachtig!
  Wij hebben nu een paar hoeden hier thuis liggen om te kijken of onze zoon die staan bij zijn vintage-trouwerij: daar past het ook zo mooi bij. Alleen ben ik bang dat het hem niet zo zal staan, niet iedereen heeft een hoedenhoofd tenslotte!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze stro-hoeden hangen nog aan de kapstok. En elke keer als ik er langskom ben ik weer even in Zuid-Frankrijk...heerlijk. Nog even en ze kunnen ook weer naar buiten in de tuin...Nu vind ik het nog wat jammer om de zon op onze hoofden te weren (hoewel het misschien wel verstandiger is, want hij brandt toch al behoorlijk). Het is al echt genieten in de tuin, een heerlijke voorproefje van de echte zomer...? Laten we het hopen...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk he die hoeden! Ik heb ze ook in verschillende soorten, staat altijd!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er worden helaas te weinig zomerhoeden gedragen in Nederland. Van de week was er bij "zo heurt het eigenlijk" nog een reportage over een zomerbarbecue waarin ieder een zomerhoed droeg, geeft gelijk een heel bijzonder sfeer!

  BeantwoordenVerwijderen